Kulkuyhteydet

UUSI SUORA LENTOYHTEYS Helsingistä Gdanskiin 4 kertaa viikossa Eurolotilla ( www.eurolot.com ) ! Myös Turusta suorat lennot Wizzairilla (www.wizzair.com)

Julkinen liikenne:
Gdanskin lentokentältä keskustaan pääsee busseilla 110 ja 210 B. Nro 110 menee Wrzeszczin rautatieasemalle ja 210 B kulkee Gdanskin päärautatieasemalle, Glownylle. Bussit kulkevat n. puolen tunnin välein joka päivä klo 05.07 - 23.24. Lipun voi ostaa kuljettajalta tai lippuautomaateista, hinnat: kertalippu 3 zl, 1 tunti lippu 3,6 zl, päivälippu 12 zl (huom! hinnat noin-hintoja, ratikkalippu 3 zl esim Gdansk rautatieasema - Galeria Baltycka kauppakeskus)

Glownyn asemalta on yhteydet Sopotiin ja Gdyniaan, samoin kuin muualle Puolaan. Kolmoiskaupungin alueella liikennöi SKM- juna ja muualle Puolaan kuljettaa PKP- juna. Tämä kannattaa pitää mielessä,
sillä junat saattavat lähteä samalta raiteelta.
Gdanskin lähiliikenteessä ei kannata kokeilla onneaan pummilla matkustamisessa. Lipuntarkastajia on junissa todella paljon, myös yöaikaan.
Junat kulkevat klo 06.00 - 19.30 välisenä aikana n. 10 minuutin välein, muina aikoina harvemmin. Lippuja (hinta n 4 zl) voi ostaa kioskeista ja automaateista ja ne tulee leimata keltaisissa leimauslaitteissa laiturialueella ennen junaan astumista. Lipun voi ostaa myös junasta konduktööriltä, mutta se on kalliimpi kuin kioskista hankittu. Gdansk - Sopot välin lippu maksaa n. 3,8 zl ja Gdansk - Gdynia välillä n.6 zl. Matka-aika Sopotiin on n. 25 minuuttia ja Gdyniaan n. 40 minuuttia.

Taksit:
Kaupungin virallinen ja luotettavin taksiyhtiö on City Plus. Kaikissa yhtiön takseissa on yhtiön logot ja tarrat.
Muiden taksien kanssa kannattaa aina sopia hinta etukäteen. City Plus yhtiön taksikuskeista ainakin osa puhuu englantia ja saksaa.
Lentokenttä - rautatieasema taksilla n. 70 zl. (18 eur)
Lentokenttä - Sopot n. 80 zl. (20 eur)
Lentokenttä - Gdynia n. 90 zl. (23 eur)