Retkiä ryhmille

Kaupunkikiertokävely  

Krakovan vanhan kaupungin kiertokävelyn aikana tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin: puolustusmuuri, Kuninkaan tie, keskiaikainen tori Verkahalleineen, Marian kirkko, Jagelloinian yliopisto ja Wawelin linna kuuluvat kierroksen antiin.  Kävelykierros kestää noin 2 tuntia, ei kohdevierailuja. Lisämaksusta Wawelin linnan vierailu jolloin kiertokävelyn päätteeksi tutustutaan mm. aarrekammioon ja katedraaliin, kesto noin 1,5 tuntia.  

Auschwitz – Birkenau:

Toisen maailmansodan vaikuttava muistomerkki, joka ei sovi herkille ihmisille käyntikohteeksi. Bussimatka Oswiecimiin kestää noin tunnin ( 70 km ) ja kierrokset Auschwitzin ja Birkenaun museoalueilla vähän kävelytahdista ja muista ryhmistä riippuen noin 3 tuntia. Koko retken kesto noin 5-6 tuntia. Lisämaksusta noin 20 min pituinen filmi ennen kierrosta.                     

Wadowice-Promnice-Auschwiz:

Edelliseen retkeen voidaan liittää myös Wadowicen pikkukaupunki, joka on Paavi Johannes Paavali II kotikaupunki. Vierailu paavin kotikirkossa ja pienessä kotimuseossa. Vierailun jälkeen ajomatka kauniiseen Promnicen metsästyslinnaan, jossa lounas. Iltapäivällä ajomatka Oswiecimiin, jossa tutustuminen keskitysleirimuseoihin. Retken kesto noin 8  tuntia, hintaan sisältyy lounas.                                                

Zakopane:  

Tatra-vuoriston kainalossa oleva Zakopanen pikkukaupunki on mukava päiväretkikohde. Retken aikana tutustutaan viehättävään talviurheilukaupunkiin, joka on kuuluisa myös omintakeisesta vuoristolaisarkkitehtuuristaan. Gubalowka- vuorelle noustaan vuoristojunalla katselemaan huikeita maisemia ja maittava lounas nautitaan paikallisessa vuoristolaistyylisessä ravintolassa. Iltapäivällä jää aikaa myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja edullisiin ostoksiin. Retki n 9 tuntia, hinta sisältää lounaan.  

Wieliczka:

Kuuluisa suolakaivoskaupunki sijaitsee noin 15 km Krakovasta Unescon Maailmanperintölistalla oleva historiallinen kaivos tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, Kaivoksen sadoista käytäväkilometreistä näytetään yleisölle noin 2 km mittainen reitti, joka kestää noin 2 tuntia vähän tahdista riippuen. Kierroksen aikana nähdään mm. upea Kingan kappeli suolasta veistettyine alttaritauluineen ja kattokruunuineen sekä tutustutaanikivanhan kaivoksen toimintaan. Kaivoksessa on edelleenkin toimiva sanatorio (suolapitoinen hengitysilma, vrt. nykyaikaiset suolahuoneet). Retken kesto noin 4 tuntia. 

Retki ei sovi heikkojalkaisille, kaivokseen laskeudutaan puuportaita (lisämaksusta hissikuljetus), kävelyä epätasaisilla käytävillä joissa myös portaikkoja välissä. Retken antiin voidaan liittää myös  maittava lounas läheisessä Karczma Halit maalaisravintolassa.

Iltaretki vuoristolaisravintolaan:

Ravintolan kaunis ulko-ovi vie katutason pikku baariin, mutta kellarikerros on sisustettu aitoon zakopanelaistyyliin: hirsiseinät, kivilattia sekä toimiva vesimylly. Sijainti vanhassa kaupungissa, lyhyt kävelymatka kaikista ydinkeskustan hotelleista. Kansanmusiikkia ja viikonloppuisin usein myös kansantanssiesityksiä. 3 lajin illallinen valinnan mukaan joko ruokajuomilla ( olut/viini ) tai ilman.  

Iltaretki juutalaisravintolaan:

Illallinen Klezmer-musiikin kera joko ravintola Arka Noegossa tai Klezmer Hois – ravintolassa (3 lajin illallinen ruokajuomineen, ei kuljetusta tai opastusta)